Tégy a jobb életért, ha kell vhs kazettát digitalizálj!

Elértem az a pontot, amikor már nem bírtam tovább, hogy munkanélküliként tengetem a mindennapjaim és napról napra az ismerőseimből élek. Ez nem túl léleképítő élet, ezért elmentem egy tanácsadásra, ahol segítenek nekem állást találni.

Első pillantásra AA gyűlésre hasonlított a tanácsadás, amikor beléptem a terembe. A terem közepén félkörben székek, egy kivetítő és egy vhs lejátszó. Legalább 20 éve nem láttam olyan szerkezetet, ezért muszáj úgy döntöttem, ha már valamit vetítenek, maradok. Elkezdődött a tanácsadás. Motiváló beszédet tartottak, elmondták mire figyeljünk egy interjún, majd egy videót akartat lejátszani, a tökéletes elbeszélgetésről. Ez sajnos hamar meghiúsult, mert a lejátszó, vagy a kazetta megadta magát. Nem is értettem, hogy miért múlt századi technológiával akarnak bármit is megoldani… Mivel ez a foglalkozás 2 órás és a film lett volna belőle a fele, ezért többen hőbörögni kezdtek, hogy kérik vissza a tiszteletdíjat, amit elkértek, mert nem kapták meg a pénzükért a kívánt tartalmat. Teljes mértékben egyetértettem vele, hisz ha már valamiért pénzt adunk ki, az legyen kifogástalan!

Ekkor, valami megmagyarázhatatlan okból kifolyólag, felajánlottam, hogy ha találunk egy másik alkalmat, akkor elintézem a vhs kazetta digitalizálását! Az ötlet mindenkinek tetszett. Már csak én nem tudtam, hogy még is hogyan fogom ezt kivitelezni, hisz semmi jártasságom digitalizálás terén, sőt nem is ismerek olyan lehetőséget, ahol ezt meg tudom ejteni.

Gyorsan böngészni kezdtem az interneten. Találtam számtalan ajánlatot lehetőséget, de egyik se volt teljesen szimpatikus. Majd ráleltem arra, ami az elvárásaimnak legjobban megfelelt! Egy tradicionális digitalizáló műhely. Nagyon kedves kis bemutatkozója volt, ami engem teljes mértékben meggyőzött, mert az ilyen szolgáltatások kezelnek nem csak ügyfélként, de emberként is. Nem kell az egész pénztárcám tartalmát otthagynom, szóval igénybe is vettem a szolgáltatás. Motoros futárral vitettem és hozattam az anyagot, ami igen megkönnyítette a dolgom, mert lehet, munkanélküli vagyok, de még se érek rá ilyen kitérőkre. Kifogástalan minőségű digitális verziót kaptam a felvételről!

Másfél hét volt az álláshoz segítő csoportos foglalkozás új időpontja. Vittem magammal a kazettát és a digitális verzióját pendriveon és természetesen egy laptopot, nehogy megint közbeszóljon a technika. Jól tettem, mert szükség volt végül rá. Összekötöttem a laptopot a kivetítővel és hibátlanul játszottam le a filmet.

A vetítés vége után, mikor a csoport kiment, engem még marasztaltak, hogy pár szót váltsanak velem. Pozitív volt a közreműködésem, ezért állást ajánlottak, hogy a foglalkozások technikai hátterét biztosítsam, fejlesszem, mert nem csak munkanélkülieknek tartanak foglalkozást, hanem sok más témakörben is. Örömmel vállaltam a feladatot, hisz kellemes volt a légkör, ráadásul ha megint hasonló problémába ütközök, akkor már tudom hova, kihez forduljak vhs digitalizálás ügyében! Mondjuk hang és vékonyfilmet is tudnék általuk digitalizálni, szóval bebiztosítottam magam velük a jövőre nézve.

Örülök, mert egy ilyen remek szolgáltatás, amit kaptam pár ezer forintért segített a mostani munkámhoz, mert ha nem minőségi munkát végeztek volna, akkor valószínűleg nem ért volna el ekkora hatást!