A szórólapok minősége meghatározza a kampány sikerességét

A barátnőm kisgyermekes anyukaként a gyermekek óvodába kerülését követően visszament dolgozni a munkahelyére, a státuszát a munkáltató megtartotta, de ugyanazt a teljesítményt elvárta tőle, mint a huszonéves, egyedülálló munkavállalóktól. Valljuk be őszintén, ilyenkor egy családanyának, mérlegre téve a munkahelyet és a családot, kénytelen-kelletlen, döntést kell hoznia. A barátnőm is elkezdett keresni egy családbarát munkahelyet, de nem járt sikerrel. Szerencsés volt, mert egyik kolléganője ajánlotta neki az egyesületet, ahol megértő fülekre és segítő kezekre talál. Az egyesület közhasznú civil szervezetként csoportfoglalkozások keretében segíti az álláskeresőket az optimális munkahely sikeres megtalálásában. Az álláskeresők szituációs játékokon keresztül kis csoportban gyakorolják az állásinterjús helyzeteket, a tréner segítségével átbeszélik az állásinterjúkon előforduló kérdéseket és javítják, finomítják az önéletrajzokat. Fontos szempont, hogy személyre szóló álláskeresési tanácsadás keretében segítik a hozzájuk fordulókat.

A barátnőm is rendszeresen járt a csoportfoglalkozásokra, ahol próbaönéletrajzokat írtak, önismereti teszteket töltöttek ki, játékos feladatokat oldottak meg. Az egyik foglalkozáson felvetődött a csoporttagok részéről az igény, hogy népszerűsítsék az egyesületet, mivel az általuk nyújtott szolgáltatásokra mindig van igény. Mi az ismeretlen emberek elérésének legegyszerűbb, legkézenfekvőbb módja? A szórólapozás. Az egyik csoportfoglalkozáson a csoport tagjai közösen megtervezték a szórólapot, először kis tételben szándékozták kinyomtatni, úgy 50 példányban. A szórólap a monitoron jól mutatott, de kinyomtatva valahogy nem volt az igazi. Ha az ember ránézett, lehetett volna akár egy bevásárlólista is, nem keltette fel a figyelmet. Szerencsére a csoportban volt egy álláskereső nyomdász, aki szerint a nyomtatópapír minősége nem megfelelő, egy szép, hófehér papírlapon egész másként mutatna. A csoporttagok a neten keresgéltek, a nyomtatópapírokból a kínálat óriási, nem könnyű a választás.

Az egyik tag talált egy szimpatikus céget, a nyomtatoalkatresz.hu/papir weboldalt, ahol aztán tényleg mindenféle nyomtatópapírból lehet választani. Nyomtatópapírok mindenféle nyomtatóhoz, többfajta méretben, matt vagy fényes felülettel, speciális papírok illusztrációhoz, grafikához, fotónyomtatáshoz. Exkluzív termékeik is vannak, gyantával bevont felületű papírok, még művészeti nyomtatáshoz is forgalmaznak papírokat. A nyomtatópapírok kisebb és nagyobb kiszerelésben is megrendelhetők, pár darab kinyomtatásához nem kell egy százas csomagot megrendelni. A csoporttagok egybehangzó véleménye szerint az ár teljesen korrekt, az ár-érték arány teljesen rendben van. A weboldalon nyomon követhető a megrendelés státusza, a megrendelt áru „útvonala”. A fizetés kényelmes, gyors, online történik, a kiszállítás ingyenes. A jó minőségű nyomtatópapír beszerzése nem okoz többé fejfájást, több termék vásárlása esetén a cég kedvezményt ad. A tréner gyorsan lecsapott a lehetőségre és elmentette a weboldalt a kedvencek közé. Prezentációk készítéséhez megfelelő papírt is talált a weboldalon, így az utánunk következő csoportjának be tudja majd mutatni az álláskeresés terén elért eredményeinket.

Ha papírt keresünk a nyomtatóba, nem mindegy, milyet választunk. Egyrészt, mert a gyártó meghatározza, hogy az adott típusú nyomtatóhoz milyen papír passzol, mekkora méret és milyen vastagság az, amire hibátlanul tud nyomtatni a gép. A másik szempont, amit mindenképpen át kell gondolnunk alaposan, az az, hogy milyen alkalomra szeretnénk nyomtatni, pontosan milyennek kell lennie a végeredménynek. Magától értetődik, hogy a hétköznapi, egyszer használatos papírfecniket nem érdemes prémium minőségű papírra nyomtatni, de az esküvői meghívót és a családi fényképet igen. Tévedés, hogy fényképet nem lehet otthon nyomtatni, csak előhívatni lehet a nyomdákban. Egy jó nyomtatóval és minőségi fotópapírral bármilyen kép kinyomtatható otthon, maximum a mérettel lehetnek gondok, hiszen a nyomtatóba berakható papír mérete maximalizálva van. De ha semmilyen extra vágyunk nincsen, csak ki szeretnénk nyomtatni egy fényképet, akkor ezt nyugodt szívvel megtehetjük otthon is.