Az én kis kincsemnek egy szuper babakocsi jár!

Van egy tulajdonságom, ami szinte teljes egészében meghatározza az életemet. Ez nem más, mint a tervezés kényszere. Bármennyire is szeretnék spontán lenni, egyszerűen nem megy, és ez gyakran bosszantani is szokott. Úgy irigylem azokat, akik csak gondolnak egyet és leugranak, mondjuk a Balatonra. Nekem ez nem megy. Egyszerűen kényszerét érzem annak, hogy megtervezzem a részleteket. Tudni akarom, hogy pontosan mikor megyünk, mivel megyünk, kikkel leszünk ott, hol fogunk megszállni, hány napot töltünk ott, és azokon a napokon pontosan mit fogunk csinálni. Sokat gondolkodtam azon, hogy ez vajon miért lehet így, és arra jutottam, hogy valószínűleg az lehet az oka, hogy félek a meglepetésektől.

Nem tudom, hogy mikor váltam ilyenné… Az is lehet, hogy mindig is ilyen voltam. Hiszen már az iskolában is mindig megterveztem, hogy mit fogok aznap csinálni, külön vezettem, hogy melyik tantárgyból mikorra kell megírni a házi feladatot, az mennyire komplex, tehát mennyi időt kell rá szánnom. Aztán azt is tudtam, hogy hova szeretnék menni továbbtanulni. Igaz, hogy ebben nagy szerepe volt a szüleimnek is, illetve az iskola pszichológusnak. Ők rengeteg jó tanáccsal láttak el, és segítettek abban, hogy megtaláljam a számomra kijelölt utat. Ezért hálás is vagyok nekik, nagyon jól jött akkor ez nekem. Tulajdonképpen ennek is köszönhetem azt, hogy most egy nagyon jó állásom van, és azt csinálom, amit szeretek, és amiben jó vagyok.

Na de visszatérve a tervezésre, azt is megterveztem, hogy nagyjából hány évesen szeretnék férjhez menni, illetve mikortól lenne jó gyereket vállalni. Az is megvolt a fejemben, hogy amíg ide eljutok, addig mi mindent kell megtennem, mi mindent kell elérnem. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy ezek mind úgy történtek, ahogyan az elképzeltem, de ez már nem is zavar. Igazából egy nyaraláson sem történik minden tervszerűen, attól még képes vagyok magamat jól érezni, és végül mindig jól telnek. A fő, hogy legalább a keret teljesüljön.

Hát ez nagyjából most is így történt. A keretek nagyjából megvannak, de hatalmas meglepetést okozott ez a kicsi kincs, amikor „bejelentette” érkezését. Már egy ideje foglalkoztatott az anyaság gondolata, és az, hogy egy igazi család legyünk.

Innentől kezdve azonban ismét eluralkodott rajtam a mindennek a kézben tartása stílusom. Készítettem egy táblázatot, ami tulajdonképpen naptárként funkcionál, és azt mutatja, hogy mivel mikorra kell kész lennünk. Hiszen egy csomó teendő van ilyenkor, mindent elő kell készíteni a baba érkezésére. Egy jó pár dologgal már készen is vagyunk, a legutóbb babakocsi vásárlást folytattam le. Az eddigi tevékenységek közül ez okozta a legnagyobb kihívást. Szerettem volna, ha könnyedén lehet tárolni, hosszú ideig jó lesz, tehát legyen állítható, ne nője ki egy-kettőre a gyerek és új kelljen, valamint legyen strapabíró. Ugyanakkor nem szerettem volna egy vagyont elkölteni erre. Megérdeklődtem a testvéremtől, hogy ők honnan vásárolták a babakocsijukat. Ő ajánlotta ezt az oldalt, ahol megtalálhatóak a babakocsik olcsón, és mégis nagyon jó minőségben. Nagyon sokat nézelődtem itt, egy csomó mindennek utána olvastam. Tetszett, hogy részletes leírás található a különböző stílusú kocsik esetében, sőt olyanok is vannak, ahol még egy-egy kis videóban is bemutatják, hogy mit tud a kocsi. Például azt, hogy hogyan lehet összecsukni. Fantasztikus, hogy a gyártók már arra is babakocsik olcsóngondolnak, hogy minél kisebb helyen elférjen ez a jármű. Ahogyan észrevettem mostanában mindenkinek a lakására az jellemző, hogy rengeteg cucc be van zsúfolva egy helyre, ugyanakkor mindennek megvan a maga helye, és igyekszünk kihasználni az adott teret úgy, hogy minden elférjen. Ezért is fontos, hogy a babakocsit is jól el tudjuk helyezni, és ne legyen, mondjuk az előszoba közepén, hogy bárki neki mehessen. Egy másik dolog, ami még fontossá vált a számomra az az, hogy legyen állítható a kocsi, vagyis az ülés részt lehessen kifele és befele is fordítani.

Mire végre sikerült kiválasztanom az igényeimnek megfelelő kocsit jobbnak láttam a rendelés előtt felhívni az ügyfélszolgálatot. Erre figyelmeztetik is a vásárlót az oldalukon, hogy még rendelés előtt kérjünk információt a szállításról és a készletről. Ez első sorban azért volt fontos a számomra, hogy pontosan tudjam, mikor fog megérkezni a rendelésem, hiszen akkor úgy kell alakítanom a napom, hogy abban az időpontban otthon legyek. De nem csak ezért az információért volt érdemes felhívnom őket, hanem azért is, mert így választ kaphattam minden felmerülő kérdésemre.

Ezek után már nem volt kérdéses a dolog a számomra, megrendeltem. Már alig várom, hogy megérkezzen, de nem annyira, mint amennyire a babám születését.