Mikor a teherautó sofőrnek begyullad a szeme, ugyan mi tévő legyen?

Amikor az ember vezet, nem csak arra kell figyelnie, hogy ne legyen fáradt se fizikailag, se szellemileg, de arra is, hogy minden vezetéshez használatos testrésze rendben legyen. Így például nagyon fontos a szeme.

Már jó ideje teherautó sofőrként dolgozom, és a szemem épségére mindig is nagyon odafigyeltem, hiszen a legfőbb munkaeszközöm. Viszont, hiába figyel oda az ember, sokszor annak ellenére is megtörténik a baj. És ha a szemünkkel baj van, akkor mindennel baj van, hiszen ki hallott már olyan teherautó sofőrről, aki nem lát?

Évekkel ezelőtt történt, hogy a szokásos és szükséges orvosi vizsgálatok során kiderült, hogy romlik a szemem. Nem nagymértékben, és főként az öregedéssel függ össze, de akkor is kiborított a dolog. Nekem soha, a legkisebb mértékben sem volt rossz a szemem, és nem is számítottam rá, hogy ez valaha bekövetkezik, pedig kellett volna. Hiszen nagyon sokat használom, az idegek elfáradnak, és hopp, 2 dioptria. Ehhez már elkell a szemüveg. Na, az az egy biztos, hogy én szemüveget soha életemben nem fogok felvenni. Nem hordok, még napszemüveget sem, mert borzalmasan zavar, ha valami van az arcomon, nem, hogy még azon nézzek keresztül. Kizárt dolog.

Így maradt opcióként a kontaktlencse. Szuper kis találmány, nagyon megkönnyíti az ember életét, hiszen nem nyom, nem párásodik, csak bepattintja az ember a szemébe, és már lát is, ennyi az egész. Olyan nagyszerű anyagból van, hogy tökéletesen felsimul a szemfelszínre, és ott is marad, míg ki nem szedjük. Persze normális esetben, mert ennek is megvannak a maga veszélyforrásai. És én természetesen bele is futottam egybe.

A múltkoriban azt vettem észre, hogy nagyon kezdett elfáradni a szemem, miközben vezettem, és száraz volt, sokat pislogtam. A kontaktlencse titka a nedves környezet, olyan anyagból van, ami nem bírja a szárazságot, emiatt kell folyadékban tartani. Mivel nem volt nálam se műkönny, se szemcsepp, így kínomban elkezdtem dörzsölgetni a szememet, addig, amíg ki nem pattant belőle a kontaktlencse. Anélkül meg nem látok, szóval azzal a lendülettel vissza is tettem. Ez volt a legnagyobb hiba, amit elkövethettem, mert nagyon koszos volt a kezem, és hirtelen bele se gondoltam, mit okozhatok ezzel. Ami megtörténhet, az meg is történik, ahogy tartja a mondás. Olyan szemfertőzést kaptam, hogy másnap kinyitni sem tudtam a szememet.

cornegelMivel nekem nincs más választásom, vezetés közben látnom kell, nagyon gyors megoldásra volt szükségem. Felhívtam a feleségemet, aki felhívta az anyósomat, aki szintén felhívta a barátnőjét, és így jutottam el a Corneregel szemgélhez. Csak be kell csöppenteni az ember könnygödrébe, és magától eloszlik. Semmi extra gond nincs vele, ezt megcsinálod napi 5x és pár nap múlva jól is leszel.

Az már egy kalandosabb kérdés volt, hogy hogy jutottam hozzá. Ugyanis én a vezetés közben értelem szerűen folytonos mozgásban vagyok, nem tudok városokban megállni, és hiába van munkaidőm, mire letelik, nem tudok gyógyszertárba menni, mert ügyeletes is csak a legközelebbi nagyvárosban van, az pedig, hogy gyulladt szemmel odáig még elvezessek, nem a legjobb ötlet. Mint kiderült, lehet ilyeneket rendelni a neten is, úgy hogy azt csináltam, hogy tudtam, hol leszek két nap múlva, megrendeltem, és a megbeszélt helyen, az adott időpontban a futártól átvettem. Probléma megoldva. Kicsit faramuci, meg szövevényes lett a megoldás a végére, de a lényeg, hogy kipipálva.

Sokat tanultam az esetből, és többet nem követek el ekkora szarvas hibát, azt szent. De még jó, hogy lehet rendelni a neten ilyen cseppet, hiszen nagyon meg lettem volna lőve, ha nem tudok kitalálni ilyen gyors megoldást. És ami még ennél is sokkal, de sokkal fontosabb, hogy nem kell hordanom szemüveget, hogy lássak, hiszen most, hogy meggyógyult a szemem, bátran használom tovább a jól megszokott és bevált kontaktlencsémet.