A barátom tanácsára a legjobb szervizbe vittem a kocsit

Már régebb óta keresek állást. Az ismerőseimtől, családomtól, barátaimtól és volt kollégáimtól nagyon sok jó tanácsot kapok, hogy mit írjak az önéletrajzomba, illetve hogyan válaszoljak az interjún a kérdésekre. Azért sem könnyű a helyzet, mert ezt a dolgot is mindenki másképp látja. Van, akinek tetszik az önéletrajzod elrendezése, és van, akinek nem – ízlések és pofonok. Bár pár alapvető szabályt mindenképp be kell tartani, és azt is javasolták már többen is, hogy mindig próbáljak a dolgok mögé nézni és észrevenni, hogy a kérdező fejében éppen milyen aggály vagy észrevétel merül fel, mi is állhat konkrétan az adott kérdés mögött. Persze ezt könnyű mondani, ha gondolatolvasó lennék, akkor nyilván olyan munkakörre pályáznék, vagy bűvészkedésbe kezdenék. A munkakeresés alapból mindig, mindenkinek nehéz. Még a munkaadónak is, mivel ők sem szeretnék a munkaidejük nagy részét bizonytalan kimenetelű projektekkel tölteni. Sokkal jobban örülnek, amikor már van ember a feladatra, aki valóban érti a dolgát.

Persze mikor máskor is romolhatna el a kocsi légkondija, mint egy állásinterjú előtt, amikor még az idegességtől is izzad az ember?… Autó klímacső javításra volt szükség, bár akkor ezt én még nem tudhattam ilyen pontosan, mert ez csak később, a Méta Autószervizben (metaautoszerviz.hu) derült ki. Eléggé kellemetlenül éreztem magam, de hát igazából nem létezik olyan időpont, amikor örömmel, vagy legalábbis nyugodt megértéssel konstatálná az ember, hogy elromlott az autója. Ez már csak ilyen.

Mivel egyébként is fel akartam hívni az egyik legjobb barátomat az interjú után, azzal kapcsolatban is tőle kértem tanácsot, hogy hova vigyem a kocsit javításra. Ő pedig jó szívvel ajánlotta a metaautoszerviz.hu-t. Azt mondta, ő sem tudja pontosan, hogy mi lehet a baj, mert az autóklíma szerelés is több különböző munkafolyamatra osztható: klíma töltés, autó klímacső javítás, kontakthibák feltárása… Egy laikus nem feltétlenül tudja, hogy mire is érdemes gyanakodni, de nem is kell, mert a szakemberek ezt villámgyorsan megállapítják helyettünk. Pont úgy, ahogy a metaautoszerviz.hu is tette. Mire egyáltalán tudatosult bennem, hogy mi is történik éppen, már a kezemben volt az árajánlat.

Az autó klímacső javítás végeztével pedig nem is volt más hátra, mint tesztelni a megjavított klímaberendezést a kocsiban. Mondanom sem kell, tökéletesen üzemelt. A metaautoszerviz.hu nem hagyott kivetnivalót a munkájában. Ráadásul még arra is felhívták a figyelmemet, hogy bár az autóklíma javítás sokszor úgy tűnhet, hogy még egy darabig nem esedékes, akkor is érdemes legalább évente ellenőriztetni, mivel előfordulhat, hogy tisztításra vagy feltöltésre szorul. Ezek megoldására pedig nem ajánlott és nem is szabad különböző házi módszerekkel kísérletet tenni. De miért is állna neki kínlódni ezzel bárki is, ha egy ilyen profi csapat segítségét kérheti bármikor?

Én legalábbis hálás vagyok tényleg a metaautoszerviz.hu-nak, mivel most egy jó darabig biztosan nem lesz gond az autóm légkondijával. A barátomnak pedig szintén hálás vagyok, amiért őket ajánlotta. Talán ez volt eddig az egyik legjobb tanács, amit az életem folyamán kaptam eddig. Már csak azért is, mert az autó karbantartása nemcsak nyáron fontos. Mivel egész évben használjuk, mindig van vele teendő, például le kell cserélnünk a nyári gumikat télire és fordítva. Most már az sem kérdés számomra, hogy ezt hol fogom elintézni. A metaautoszerviz.hu-ra ugyanis mindig számíthatok!