Legyünk a saját főnökünk egy kft keretében

Nagyon keveset tanulunk az iskolában arról, hogy miként lehet sikeresen állást találni. Ez szerintem egy óriási hiba, mivel az életünknek elég nagy részét fogja meghatározni azt, hogy mit dolgozunk. Azt vettem észre, hogy talán a legfontosabb az, hogy jó emberismerők legyünk. Ezt nem ilyen cinikusan hozom fel, hogy csak az számít, hogy ismerünk valakit és akkor biztos megkapjuk az állást, mégis, erről sem szabad megfeledkeznünk.

Miért van ez így? Sokáig nagyon haragudtam erre a rendszerre, mivel úgy gondoltam, hogy nagyon nehézzé teszi egy kezdő munkavállaló számára az elhelyezkedést. A véleményemet ezzel kapcsolatban egyébként még mindig tartom. Mégis, azt érzem, hogy természetes, hogy könnyebben meg lehet bízni valakiben, akit már egy adott alkalmazott ismer. Ilyen az emberi természet és sokszor jól is működik. Voltak például rossz tapasztalataim azzal kapcsolatban, mikor egy teljes idegent vettünk fel.

Aztán rájöttem, hogy a lehető legegyszerűbb dolog, amit csak tehetek a munkámmal kapcsolatban, ha a saját főnököm leszek. Már sokat gondolkoztam azon, hogy kft-t kéne alapítanom, de a Topcégalapítás kiváló kialakítása és vevőközpontú hozzáállása kellett ahhoz, hogy megtegyem ezt a lépést. A kft alapítás minimum tőke érdekelt a legjobban, mert nem voltam biztos abban, hogy rendelkezem-e a megfelelő pénzzel. Szerencsére a Topcégalapítás minden ilyen kis részletről tájékoztatott.

kft alapítás minimum tőke

Az sem mindegy amúgy, hogy a kft alapítás minimum tőke tájékoztatás, milyen felületen zajlik. Sokszor jártam már igénytelen honlapokon, ahol szinte alig lehetett elintézni valamit, mert annyira nem a felhasználókra lett szabva a hely. A Topcégalapítás felületére azonban elég egy pillantást vetni és azonnal tudni fogjuk, hogy mi-merre van. Ezért sem volt nehéz megtalálnom a kft alapítás minimum tőke információt. A felső menüt használva kiválasztottam a kft alapítást és elkezdhettem informálódni erről az elsőre nagyon bonyolultnak tűnő folyamatról.

A kft alapítás egyáltalán nem olyan dolog, ami csak a nagyon gazdag emberek számára lenne elérhető. Legalábbis erre jöttem rá, miközben a Topcégalapítás tájékoztatószövegét olvasgattam. A kft alapítás minimum tőke minimum 3 millió forint. Mivel már hosszú ideje gondolkozom azon, hogy szeretnék létesíteni egy kft-t, ezért nem lepett meg az összeg. Sőt, kifejezetten örültem neki, mert többre számítottam. Úgy éreztem, hogy egy újabb fal dőlt le azelőtt, hogy önmagam főnöke lehessek. Ez hihetetlen boldogsággal és reménnyel töltött el.

Aztán megnéztem, hogy mennyire kedvező csomagokat lehet igénybe venni náluk és a mosolyom egyszerre csak még nagyobb lett. Többféle ajánlatot biztosítanak nekünk. Nekem az alap is tetszett, de van pár olyan, amelynek keretében ingyen bonyolítják le nekünk a kft alapítás procedúráját. Persze itt is van egy dolog, amit be kell vállalnunk ezért cserébe. Ez azonban nem egy olyan hatalmas vállalás, sőt, talán ez az igazán okos döntés, amit meghozhatunk. Tehát, abban az esetben ingyenes a kft alapítása, ha székhelyszolgáltatást is igénylünk náluk. Mivel ez egy havonta jelentkező költség, ezért jobban megéri a Topcégalapításnak, ha ezt választjuk.

Én azonban úgy voltam, hogy ezzel semmi bajom nincsen. Már idáig is meg lettem győzve arról, hogy a Topcégalapítás egy megbízható hely, akkor pedig miért ne tenném meg ezt a plusz lépést. Fel is hívtam őket és nagyon rövid idő alatt át tudtunk beszélni mindent, ami csak fontos lehet a jövőbeli cégemnek. Azóta ez a történet már a múlté, minden rendben lefolyt és boldog kft tulajdonos vagyok.