Nem szégyen tanácsot kérni!

Az unokahúgom épp most érkezett egy nagyobb fordulóponthoz, el kell döntenie, hogy milyen középiskolát választ saját magának, továbbtanulás szempontjából. A legutóbbi vasárnapi családi ebéd során ez volt a központi téma. Szegénykét mindenki ez ügyben faggatta, ő pedig nem nagyon tudott mit felelni ezekre a kérdésekre. Nem is könnyű meghozni ezt a döntést ilyen fiatalon. Végül is nagyon kevesen vannak, akik ilyenkor már tudják, hogy mit szeretnének majd a jövőben csinálni, milyen egyetemre szeretnének menni, illetve milyen munkaterületen dolgoznának szívesen. Mivel látszott rajta, hogy nagyon frusztrálja, hogy nem tud válaszolni a feltett kérdésekre, így anyukám azt javasolta, hogy akkor beszéljük ezt meg itt közösen, és döntsük el, hogy mi lenne számára a megfelelő. Közösen elkezdtünk tehát gondolkozni azon, hogy ő miben jó, mihez ért, mi az, ami érdekli, és mi az, amit szívesen csinálna. Addig-addig, mígnem sikerült kitalálnunk, hogy hova jelentkezzen. Ekkor jöttem rá, hogy számomra is jól jönne egy kis tanácsadás.

Az én problémám azonban már egy kicsit komplexebb. Flottakezelésben gondolkodom, de nem tudom, hogy hogyan kezdjek hozzá. Egyre inkább kinőtte magát az a vállalkozás, ahol dolgozom, és most azzal bíztak meg, hogy keressek egy olyan céget, aki megbízható segítséget nyújt céges autók terén. De honnan tudjuk azt, hogy valami tényleg megbízható?

Több ismerősömnek is elpanaszoltam a problémámat abban a reményben, hogy hátha tudnak nekem segíteni, hátha tudnak valami jó tanáccsal szolgálni. A próbálkozásom sikerrel járt, ugyanis az egyik ismerősöm, ajánlott egy nagyon jó oldalt, ami flottakezeléssel foglalkozik. Ez kiváló lehetőségeket nyújt kisebb méretű, kevesebb autóval rendelkező cégek számára. Bár a módszer, amivel dolgoznak, azt a nagyvállalatoktól, a multi cégektől lesték el, de jól alkalmazhatóak kisebb méretű vállalkozások területére is.

Visszatérve arra, hogy mitől válik egy cég hitelessé és megbízhatóvá, véleményem szerint első körben attól, hogy ingyenes oktatást nyújt a potenciális vevőinek. Ha felmegyünk erre az oldalra, akkor láthatjuk, hogy lehetőséget kapunk arra, hogy regisztráljunk egy levélsorozatra, amely öt költségcsökkentő lépést mutat be. Ebben a levélsorozatban olyan témákat ismertetnek meg velünk, mint a cégautók választási csapdái, a finanszírozások, a gumik, az üzemanyagok, és arról is olvashatunk, hogy meddig érdemes használni egy-egy autót. A program ismertetésére egy rövid videó is készült, ahol a cég ügyvezetőjével ismerkedhetünk meg, ezzel még megbízhatóbbá téve a szervezet képét.

Ahogyan a levélsorozatra történő regisztrálás, úgy a kapcsolatfelvétel is nagyon egyszerűen működik. Nem kell mást tennünk, mint megadni a nevünket és az elérhetőségünket. Továbbá árajánlatot is lehet kérni.

Az oldalon még tanulmányoztam azt is, hogy milyen szolgáltatásokat nyújtanak, valamit több hasznos cikket is elolvastam, amelyek a blog menüpontban találhatóak. Ezeknek a hatására úgy döntöttem, hogy felveszem velük a kapcsolatot. Persze még ez előtt megbeszéltem a dolgot a főnökömmel is. Elmondtam neki mindent, amit megtudtam, és ő is rábólintott az ügyre. Mondta, hogy csak akkor fogok igazán dicséretet kapni, hogyha tényleg beválik ez a cég, de én bizakodó vagyok, úgy érzem, hogy nem is találhattam volna jobbat.

Jelenleg arra várok, hogy visszahívjanak és megbeszéljük a részleteket. Véleményem szerint nem fog kelleni sokat várnom, de majd kiderül. Örülök, hogy van egy ilyen cég, ami kifejezetten arra törekszik, hogy segítse a kisvállalkozókat. Erre a mai világban egyre nagyobb szükség van, hiszen lassan ellepnek minket a nagyvállalatok. Az emberek többsége szívesebben megy ilyen helyre dolgozni, mivel sokkal több mindent tudnak nekik kínálni a fizetés mellett. A kiegészítők pedig nagyon kecsegtetőek tudnak lenni. Úgyhogy reménykedem, hogy az által, hogy több autója lesz a cégnek, több ember fog jelentkezni hozzánk dolgozni, ugyanis nálunk is jól jönne a segítség.

Szeretem a családomat és a közös ebédeket, mindig jut valakinek valami jó tanács, irányuljon ez a tanulására, a munkájára vagy a magánéletére. Nehéz is lenne minden döntést egyedül meghozni. Biztos vagyok benne, hogy most az unokahúgomnak is egy hatalmas segítséget nyújtottunk, remélem legalább akkorát, amekkora a flottakezelés lesz a munkahelyem számára.