A legjobb tanács, amit adhatok: vágj bele bátran a napelemes rendszer telepítésébe

Minden baráti körben van egy olyan ember, akihez általában a többiek szeretnek tanácsért fordulni. Magam sem tudom, miért vagy hogy történt ez pontosan, de valahogy úgy alakult, hogy nálam én vagyok ez az ember. Jó, nyilván megbízhatónak és értelmesnek gondolom magam, de azért néha meglep, hogy a barátaim mennyire adnak a véleményemre.

Elég hosszú ideje a környezetvédelem egy elég releváns téma a baráti társaságomban. Ahogy bennem is, nagyon sok ismerősömben, barátomban megfogalmazódott a kérdés: mit tehetek én a környezetért? Az én legjobb tanácsom a következő: napelem.

Természetesen én is megfogadtam a saját tanácsom, és jó alaposan utánanéztem a neten, hogy van-e napelem pályázat magánszemélyeknek. Én a Pentele Solar weboldalán tájékozódtam a témában, és ezt szoktam ajánlani az ismerősöknek, barátoknak is, mikor feljön a téma. Szerencsére manapság eléggé támogatják, napelemre pályázni magánszemélyként egyáltalán nem lehetetlen, sőt. Én tavasszal próbálkoztam is. A már említett Pentele Solar céggel vettem fel a kapcsolatot, csak néhány információt kell nekik megadni, aztán ennek fényében egyeztetnek veled egy időpontot egy helyszíni kiszállásra, amikor is szakemberük megvizsgálja, hogy a tetőszerkezet alkalmas-e arra, hogy egy napelemes rendszert elbírjon.

Tök szomorú, de sajnos nálunk azt állapították meg, hogy a tetőszerkezet nagy valószínűséggel nem bírná el a paneleket, illetve a dőlésszöge sem a legmegfelelőbb. Viszont annyira aranyosak voltak, hogy segítettek alternatív megoldásokban gondolkodni.

Én így egyelőre még nem vágtam bele ebbe a projektbe, de néhány ismerősöm, akiknek ajánlottam az oldalt, meg hogy ha napelemes rendszert akarnak, akkor indítsanak egy napelem pályázatot magánszemélyként, szintén felkeresték a céget, és nagyon elégedettek velük. Tehát igazából ki is egészíteném a tanácsom: napelem, de csakis a Pentele Solarral!